HTML

Fotók, modellek

sztorik képekről, pózokról, fényekről és árnyékokról

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Mit is tud az EOS 5D mkII.?!

2010.06.09. 19:31 :: likelife

Lehet, nem én vagyok az első, aki hasonlóan kezdi mondókáját az EOS 5D mk ketteséről; A Canon ismét nagyot alkotott!

Nem elég, hogy elérhető (mondjuk ez nagyon szubjektív...) áron kínálnak 35 mm-es filmnek megfelelő méretű érzékelővel ellátott full-frame gépet 21 megapixeles felbontással – ezen adatok megegyeznek a több mint egy millió forinttal húzósabb EOS 1Ds mkIII. adataival – de a csepp, por és ütésálló gépvázat képessé tették fullHD minőségű videók rögzítésére is!

A gép további meggyőző adatainak közlésétől most eltekintve belegondolhatunk, a professzionális videókamera-gyártók nagy többsége a kezdeti átzokogott éjszaka után valószínűleg azóta is mély depresszióban, térdüket átkarolva ülnek elsötétített szobájuk legcsendesebb sarkában!

Miért is? Mert egyre többen használják az 5D-t a fotózás mellett (Nánási Pál a Viasaton nagy sikerrel közölt sorozat egyik epizódjában ezt használja) például videóklippek rögzítéséhez is. A váltást megkönnyíti a Canon hatalmas objektív-választéka, valamint a piacon megjelenő számos, 5D-hez profi filmes kellékeket gyártó cég kínálata. Halkan megjegyzem, az 5D hatására biztos lesz olyan fotós, aki mélyen beleássa majd magát a videózás rejtelmeibe.

A dicshimnusz után valami kézzelfogható:
Elkészült a sok ismerősöm, cimborám és barátom által alkotott szittya rákenroll csapat, a Folk Error első komoly videóklippje! A klippet a PixelFilm készítette természetesen EOS 5D-vel. A videóhoz koreográfiát alkotott és el is táncolta azt a püspökladányi Kenderkóc tánccsoport

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://likelife.blog.hu/api/trackback/id/tr12069715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.06.23. 12:47:54

Szeretem, ahogy pörög ez a blog:-D Mint az én trophy-s oldalam:-D
süti beállítások módosítása